Hozzávalók:
30 dkg It’s us Míklos Universal mix liszt – itt találod – KATT IDE
7 g porélesztő – itt találod – KATT IDE
6 g útifűmaghéj – itt találod – KATT IDE
1 dkg gluténmentes sörélesztőpehely – itt találod – KATT IDE
2 dl víz
7,5 dkg növényi tejföl
2 kk só
1 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a formázáshoz – itt találod – KATT IDE
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.
Majd bele dolgozzuk a növényi tejfölt,majd a vizet. Végül hozzáadjuk az olajat és alaposan kidolgozzuk, hogy a tál falától váljon el a tészta.
Meleg helyen kelesztjük 40 percet.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, hat részre osztjuk.
Mindegyiket kisodorjuk.
Majd 2 darabot a kisodort tésztából egymásba csavarunk, és két végét összenyomjuk, kerek formát kapjunk.
Majd a maradék tésztával is ezt csináljuk, így kapunk 3 darab tekert „zsemlét”.
Meleg helyen megint ismét kelesztjük kb. 40 percet, majd olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.