Hozzávalók:
40 dkg Mester család Házi kenyérliszt
1 dl növényi tejszín – natúr
2 dl növényi tej
1 cs porélesztő
4 ek édesítő (1:4)
10 dkg margarin
+ növényi tejszín – natúr a kenéshez
+ édesítő a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzá dolgozzuk a margarint.
Végül hozzá adjuk a növényi tejet és növényi tejszínt, majd alaposan összedolgozzuk.
Egy sütőpapíros tepsire 6 db bagettet formázunk a tésztából nedves kézzel, majd lekenjük növényi tejszínnel és megszórjuk édesítővel.
50 fokon kb. 50 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
![297089255-1192584177969779-426099054492276218-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/09/297089255-1192584177969779-426099054492276218-n.jpg)
![297290822-398659319034153-625764620721868476-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/09/297290822-398659319034153-625764620721868476-n.jpg)
![297308473-297790802546641-5777300919304929492-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/09/297308473-297790802546641-5777300919304929492-n.jpg)
![297401096-2597337863729919-8940790999843040013-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/09/297401096-2597337863729919-8940790999843040013-n.jpg)
![297448648-606148754189188-9176374501000875074-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/09/297448648-606148754189188-9176374501000875074-n.jpg)