Hozzávalók:
50 dkg Mester házi kenyérliszt
3 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
1-2 kk só
1 cs porélesztő
1,5 dl növényi tejföl
kb 3,8 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejfölt, beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk.
Majd az olajat, és addig gyúrjuk, amíg a tál falától el nem válik a tészta.
6 db zsemlét formázunk a tésztából, majd sütőpapíros tepsire tesszük, tetejüket olajjal lekenjük, majd megszórjuk a gluténmentes sörélesztőpehellyel.
1 órát 50 fokos sütőben kelesztjük, majd 180 fokon kb 40 – 45 perc alatt megsütjük.
![321303781-834961670938075-3823415647373246813-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/12/321303781-834961670938075-3823415647373246813-n.jpg)
![321662398-3332501203737154-2025024973082743676-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/12/321662398-3332501203737154-2025024973082743676-n.jpg)
![322214693-741893904039029-1643478050054128126-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/12/322214693-741893904039029-1643478050054128126-n.jpg)
![321934946-1225711301490197-7599210271015370245-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/12/321934946-1225711301490197-7599210271015370245-n.jpg)
![322225101-712020546941073-1705070527977096258-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/12/322225101-712020546941073-1705070527977096258-n.jpg)