Hozzávalók:

50 dkg Mester házi kenyérliszt

3 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

1-2 kk só

1 cs porélesztő

1,5 dl növényi tejföl

kb 3,8 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejfölt, beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk.

Majd az olajat, és addig gyúrjuk, amíg a tál falától el nem válik a tészta.

6 db zsemlét formázunk a tésztából, majd sütőpapíros tepsire tesszük, tetejüket olajjal lekenjük, majd megszórjuk a gluténmentes sörélesztőpehellyel.

1 órát 50 fokos sütőben kelesztjük, majd 180 fokon kb 40 – 45 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit itt találjátok – KATT IDE