Hozzávalók:
25 dkg Mester házi kenyérliszt
25 dkg Mester kenyérmix
1 cs porélesztő
7 g só
6 g útifűmaghéj
7 g gluténmentes sörélesztőpehely
5,5 dl növényi tej
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és jó alaposan összedolgozzuk, majd beledolgozzuk az olajat.
Majd szilikon lapon kinyújtjuk és 4 részre ( vagy ha kisebb kifliket szeretnénk, akkor 8 részre ) vágjuk.
Szélesebb részeinél feltekerjük, majd megformázzuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük.
50 fokon kb. 50 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.
![321998983-981420686579131-5522576025072044895-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/321998983-981420686579131-5522576025072044895-n.jpg)
![322075886-692686665774115-7098141358347326329-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/322075886-692686665774115-7098141358347326329-n.jpg)
![322083901-3378313869054632-5640189608637966978-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/322083901-3378313869054632-5640189608637966978-n.jpg)
![322748650-494944769447633-5666729717377485926-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/322748650-494944769447633-5666729717377485926-n.jpg)
![324218055-880623660031051-1084923963503264897-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/324218055-880623660031051-1084923963503264897-n.jpg)