Hozzávalók:

25 dkg Mester házi kenyérliszt

25 dkg Mester kenyérmix

1 cs porélesztő

7 g só

6 g útifűmaghéj

7 g gluténmentes sörélesztőpehely

5,5 dl növényi tej

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és jó alaposan összedolgozzuk, majd beledolgozzuk az olajat.

Majd szilikon lapon kinyújtjuk és 4 részre ( vagy ha kisebb kifliket szeretnénk, akkor 8 részre ) vágjuk.

Szélesebb részeinél feltekerjük, majd megformázzuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük.

50 fokon kb. 50 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeket itt tudod beszerezni – KATT IDE