Hozzávalók:
50 dkg Mester házi kenyérliszt
7,5 dkg Mester család szezámmag – piritva – őrölve
1 cs porélesztő
só
2 ek cukormentes vegán majonéz
2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
kb. 5,5 – 5,7 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a majonézt és a vizet és alaposan összedolgozzuk, majd beledolgozzuk az olajat.
6 részre osztjuk, majd sütőpapíros tepsire zsemléket formázunk belőle, tetejüket olajjal vékonyan lekenjük.
50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
![325287694-911556869841858-6787190123489418628-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/325287694-911556869841858-6787190123489418628-n.jpg)
![324940240-1054804158810225-6058549005821714801-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/324940240-1054804158810225-6058549005821714801-n.jpg)
![324637753-712718883625381-2202908971868346940-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/324637753-712718883625381-2202908971868346940-n.jpg)
![324560454-519770420265827-1289552404645210097-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/324560454-519770420265827-1289552404645210097-n.jpg)
![323531260-5982830045144893-1023519192459849179-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/323531260-5982830045144893-1023519192459849179-n.jpg)
![322661653-547287230791708-462584325400328791-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/322661653-547287230791708-462584325400328791-n.jpg)
![321519236-545989640916713-1499601411890640104-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/02/321519236-545989640916713-1499601411890640104-n.jpg)