Hozzávalók:
20 dkg Mester család süteményliszt
40 dkg Mester család házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
6 dkg édesítő (1:4)
3 ek vanília aroma
kb. 5 – 5,5 dl növényi tej
+ olaj a süteéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.
Alaposan összedolgozzuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd szilikon lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra.
Forró olajban kisütjük.
![333828877-874290400346392-9107549254770023957-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/04/333828877-874290400346392-9107549254770023957-n.jpg)
![333813177-1038847780407942-6852875969859406082-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/04/333813177-1038847780407942-6852875969859406082-n.jpg)
![333084753-776920334021049-5669839148545378731-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/04/333084753-776920334021049-5669839148545378731-n.jpg)
![332875271-129449873179926-6211438472607786357-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/04/332875271-129449873179926-6211438472607786357-n.jpg)
![332495357-221278313788188-6697595993193889324-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/04/332495357-221278313788188-6697595993193889324-n.jpg)