Hozzávalók:

Pita:

22,5 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

2 dkg útifűmaghéj

6 g sütőpor

1,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

4,5 dl víz

2 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

Töltelék:

50 dkg ChefGomba – laska

30 dkg ChefGomba – Barna csiperke

3 ek olaj

saláta – ízlés szerint

15 dkg padlizsán

Elkészítés:

A pitához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Négy részre osztjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe golyókat formázunk belőlük és tenyerünkkel jól lenyomkodjuk kerek formába, tetejüket vékonyan olajozzuk. 180 fokos sütőben kb. 25-35 perc alatt megsütjük.

A gombákat megmossuk, megpucoljuk, feldaraboljuk.

A padlizsánt megmossuk,feldaraboljuk, majd az olajon a gombával együtt megpirítjuk.

Ha megsültek és kihűltek a piták, akkor a tetejüket levágjuk, majd megtöltjük a salátával, gombás – padlizsános keverékkel.

Tálalhatjuk mustárral, majonézzel vagy bármilyen ízlés szerinti szósszal.

A ChefGombáról bővebben itt olvashatsz – KATT IDE