Hozzávalók:
30 dkg Mester házi kenyérliszt
15 dkg Mester család kelt tészta liszt
só
1 cs porélesztő
1 dkg útifűmaghéj
4,8 dl növényi tej
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és jól kidolgozzuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd hat egyenlő részre osztjuk, tenyerünkkel egy részt kigolyózunk, majd lelapítjuk (érdemes a kezünket beolajozni ), majd forró olajban kisütjük.
![344282568-1023625055268131-1554180770850608700-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/344282568-1023625055268131-1554180770850608700-n.jpg)
![344273980-804384524759096-3063848384097031224-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/344273980-804384524759096-3063848384097031224-n.jpg)
![344112765-2451544381666640-2025704938851561745-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/344112765-2451544381666640-2025704938851561745-n.jpg)
![343968264-970900124087606-3193639141723156229-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/05/343968264-970900124087606-3193639141723156229-n.jpg)