Hozzávalók ( 2 db – hoz ):

Zsemle:

17,5 dkg barna rizsliszt

8,5 dkg köles liszt

7,5 dkg tápióka keményítő

2,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

3,6 dl víz

1 ek citromlé

Töltelék:

50 dkg ChefGomba – laska gomba

ízlés szerint zöldfűszerek

1 ek olaj

1 dl növényi tejszín

+ 10 dkg reszelt növényi sajt a tetejére

+ olaj a zsemle kenéséhez

Elkészítés:

A zsemlékhez a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Két részre osztjuk és zsemléket formázunk belőlük.

A ChefGombáról bővebben itt olvashattok – KATT IDE

Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk míg teljesen kihűl.

A gombát megmossuk, apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk.

Ha a zsemle megsült és kihűlt, akkor a tetejét levágjuk, kiszedjük a belsejét.

Ezt egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a gombát, sót, fűszereket, tejszínt és alaposan összedolgozzuk.

Majd a zsemlék belsejébe oszlatjuk.

Tetejére reszelt növényi sajtot teszünk és 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük.