Hozzávalók ( 4 nagyobb zsemle )
25 dkg ChefGomba – csiperke
ízlés szerint zöldfűszerek ( én petrezselymet, tárkonyt és oregánót használtam )
só
23,5 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
11,5 dkg tápióka keményítő
3,6 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
1,7 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
4,1 dl víz
2 ek citromlé
3 ek olaj a gomba piritásához
+ olaj a zsemle kenéséhez
Elkészítés:
A gombát az olajon megpirítjuk, sózzuk és hozzá adjuk a zöldfűszereket, jól átforgatjuk.
Egy tálba tesszük a zsemléhez a száraz alapanyagokat, majd belekeverjük a gombát, végül hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jó alaposan összedolgozzuk.
Majd négy nagyobb zsemlét formázunk ( lehet kisebbeket is – akkor 6 db – ot formázunk ), majd sütőpapíros tepsire tesszük és olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd kedvünkre töltjük azzal, amivel szeretnénk.
![f9d9033d-e51e-4751-a726-d0f8d3f710b1](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/f9d9033d-e51e-4751-a726-d0f8d3f710b1.jpg)
![e7f660d2-c28a-4308-aaac-97fd85599c5a](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/e7f660d2-c28a-4308-aaac-97fd85599c5a.jpg)
![61157b35-03d6-4c9e-999e-a41c376e0a6e](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/61157b35-03d6-4c9e-999e-a41c376e0a6e.jpg)
![00231f17-097f-475f-b413-40a47cb44edb](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/00231f17-097f-475f-b413-40a47cb44edb.jpg)
![7ed02946-55f0-4bdc-a50c-32b5bd0b187f](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/7ed02946-55f0-4bdc-a50c-32b5bd0b187f.jpg)