Hozzávalók ( 4 nagyobb zsemle )

25 dkg ChefGomba – csiperke

ízlés szerint zöldfűszerek ( én petrezselymet, tárkonyt és oregánót használtam )

23,5 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

11,5 dkg tápióka keményítő

3,6 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor

1,7 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

4,1 dl víz

2 ek citromlé

3 ek olaj a gomba piritásához

+ olaj a zsemle kenéséhez

Elkészítés:

A gombát az olajon megpirítjuk, sózzuk és hozzá adjuk a zöldfűszereket, jól átforgatjuk.

Egy tálba tesszük a zsemléhez a száraz alapanyagokat, majd belekeverjük a gombát, végül hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jó alaposan összedolgozzuk.

Majd négy nagyobb zsemlét formázunk ( lehet kisebbeket is – akkor 6 db – ot formázunk ), majd sütőpapíros tepsire tesszük és olajjal vékonyan lekenjük.

180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd kedvünkre töltjük azzal, amivel szeretnénk.

A ChefGombáról bővebben itt olvashattok – KATT IDE