Hozzávalók:
Piskóta:
45 dkg Mester család süteményliszt
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
12 g Mester család sütőpor
3 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
4,5 dkg Mester család holland kakaópor
5 dl víz
Krém:
7 dl növényi tejszín – cukormentes – felverhető
ízlés szerint édesítő
2-3 ek Mester család tápióka keményítő
1,5 ek Mester család holland kakaópor
+ 20 dkg meggybefőtt – cukormentes
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és jól kikeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük az édesítővel, beledolgozzuk a tápióka keémyítőt, majd két részre osztjuk.
Az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
Majd ha a piskóta megsült és meghűlt, akkor kettévágjuk.
Az alsó lapra a meggybefőttet tesszük – eloszlatjuk, majd a sima habot rátesszük, elegyengetjük, majd a kakaós habot, ezt is eloszlatjuk rajta, majd rátesszük a piskóta tetejét.
Hagyjuk egy éjjelt hűvös helyen, hogy jól összeálljon.
![cc3d9985-7f0a-4459-9644-f4a218f0e8be](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/cc3d9985-7f0a-4459-9644-f4a218f0e8be.jpg)
![b523a5c5-9ee9-4ba2-9921-cc6d0c97d547](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/b523a5c5-9ee9-4ba2-9921-cc6d0c97d547.jpg)
![931448b3-2482-4534-9838-28cdc9c08c9f](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/931448b3-2482-4534-9838-28cdc9c08c9f.jpg)