Hozzávalók:
1 cs Mester család keksztekercspor ( sötét színű )
20 dkg cukormentes eperlekvár
6 dkg Mester család holland kakakópor
2 dl növényi tejszín – cukormentes
ízlés szerint porédesítő
Töltelék:
25 dkg köles
5 dl növényi tej
5 dl növényi tejszín
ízlés szerint porédesítő
2 ek citromlé
3 ek vanília aroma
Tetejére
10 dkg Mester család diabetikus étbevonó – olvasztva
Elkészítés:
A kölest jó alaposan mossuk át.
Majd főzzük meg a növényi tejben és növényi tejszínben.
Végül ízlés szerint édesítsük, adjuk hozzá a citromlevet és a vanília aromát, jól keverjük össze velük.
A keksztekercsporhoz adjuk hozzá az összes alapanyagot, majd jól dolgozzuk össze.
Egy sütőpapíros tepsibe ( nekem 18×18 – as volt ), tegyük a massza egyik felét, egyengessük el, majd tegyük rá a köles”túrót”, simítsuk el.
Majd a keksztekercsporos massza másik részét két sütőpapír között nyújtsuk ki, majd tegyük a köles rétegre rá, végül oszlassuk el rajta az olvasztott étbevonót.
Hagyjuk 4-5 órát hűvös helyen, hogy jól összeálljon.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE