Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg Barna rizsliszt

15 dkg tápióka keményítő

10 dkg darált dió

1 cs sütőpor

3,2 dkg útifűmaghéj őrlemény

5 dkg édesítő (1:4)

3,5 dl víz

2 ek citromlé

Krém:

7 dl növényi tejszín – felverhető – cukormentes

25 dkg növényi mascarpone

20 dkg darált dió

ízlés szerint porédesítő

+ 15 dkg gluténmentes,cukormentes, vegán csokoládé olvasztva

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és alaposan kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt formába tesszük (18×18 – as ), elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. ( tűpróba!)

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd beletesszük a többi alapanyagot és a kézi robotgéppel tovább verjük, míg egynemű nem lesz.

Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk.

Az alsó részt visszatesszük a formába, erre jün a krém kétharmada, majd a piskóta teteje, erre a maradék krém, majd az olvasztott csokoládé.

Hüvös helyen hagyjuk 6-7 órát, míg jól összeáll.