Hozzávalók:
25 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dkg édesítő (1:4)
2,1 dl víz
2 dl növényi tej
1 ek citromlé
1 cs sütőpor
Töltelék:
25 dkg köles
0,8 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
3 ek citromlé
ízlés szerint édesítő
20 dkg alma
10 dkg sült sütötök
1-2 kk fahéj
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A kölest alaposan átmossuk, majd a növényi tejben és tejszínben megfőzzük.
Majd hozzáadjuk a citromlevet és édesítőt, összekeverjük, majd az almát megmossuk, lereszeljük, és a sütötökkel és fahéjjal együtt a köleshez keverjük.
Hagyjuk kihűlni.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk.
Két részre szedjük.
Mind a kettőt kinyújtjuk ( én 18×18 – as formát használtam ), majd az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Erre rátesszük a tölteléket, eloszlatjuk, majd rátesszük a másik kinyújtott tésztát.
Olajjal vékonyan lekenjük.
Tetejét megszúrkáljuk.
Majd 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk, míg teljesen kihűl.