Hozzávalók:
25 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dkg édesítő (1:4)
2,1 dl víz
2 dl növényi tej
1 ek citromlé
1 cs sütőpor
Töltelék:
25 dkg köles
0,8 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
3 ek citromlé
ízlés szerint édesítő
20 dkg alma
10 dkg sült sütötök
1-2 kk fahéj
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A kölest alaposan átmossuk, majd a növényi tejben és tejszínben megfőzzük.
Majd hozzáadjuk a citromlevet és édesítőt, összekeverjük, majd az almát megmossuk, lereszeljük, és a sütötökkel és fahéjjal együtt a köleshez keverjük.
Hagyjuk kihűlni.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk.
Két részre szedjük.
Mind a kettőt kinyújtjuk ( én 18×18 – as formát használtam ), majd az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Erre rátesszük a tölteléket, eloszlatjuk, majd rátesszük a másik kinyújtott tésztát.
Olajjal vékonyan lekenjük.
Tetejét megszúrkáljuk.
Majd 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk, míg teljesen kihűl.
![2f66b10a-0e58-4145-83e1-a7a1124a8b06](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/2f66b10a-0e58-4145-83e1-a7a1124a8b06.jpg)
![48b5af76-95ed-442e-9bda-9d3d74008879](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/48b5af76-95ed-442e-9bda-9d3d74008879.jpg)
![ceae05ae-6851-4d0b-b6f8-d4a2fc5b2948](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/ceae05ae-6851-4d0b-b6f8-d4a2fc5b2948.jpg)
![fdf18c9b-50b6-463a-b861-515210588d9d](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/fdf18c9b-50b6-463a-b861-515210588d9d.jpg)