Hozzávalók:
6 db ChefGomba Portobello
20 dkg csicseriborsó liszt
1,5 dkg fekete só
10 dkg cukormentes kukoricapehely
10 dkg burgonyapehely
2,5 dkg gluténmentes sörélesztópehely
3,6 dl víz
+ gluténmentes, vegán zsemle – kenyérmorzsa a forgatáshoz
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A gombákat megpucoljuk, megmossuk, majd kettévágjuk.
Egy tálba tesszük a többi alapanyagot és alaposan kikeverjük.
Majd a gombákat beleforgatjuk, majd pedig a zsemlemorzsába jól megforgatjuk.
Végül forró olajban kisütjük.
![65fd0921-0482-4246-9d47-efcebc2c778d](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/65fd0921-0482-4246-9d47-efcebc2c778d.jpg)
![ba5dd0ff-b5bd-4ab2-b6e3-557403614149](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/ba5dd0ff-b5bd-4ab2-b6e3-557403614149.jpg)
![bf95b05b-6449-46b2-8c54-a1c81b704877](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/bf95b05b-6449-46b2-8c54-a1c81b704877.jpg)
![e9272094-ae25-4f31-808c-a6df399becbd](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/e9272094-ae25-4f31-808c-a6df399becbd.jpg)