Hozzávalók:
60 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kelt tészta liszt
10 dkg pirított – órölt szezámmag
2-3 kk só
4 dkg gluténmentes sörélesztópehely
4 dkg Mester csalás útifűmaghéj őrlemény
1,5 cs porélesztú
kb. 8 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ Mester család szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat, és addig gyúrjuk, míg a tál falától el nem válik a tészta.
Majd 8 részre osztjuk.
Zsemlét formázunk belőlük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé tesszük.
Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük és szezámmaggal megszórjuk.
50 percet kelesztjük 50 fokos sütőben , majd 180 fokra feltekerjük a sütőt és további kb. 45-50 percig sütjük.
![1de485f5-a09b-458f-b166-9897ceb644d0](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/1de485f5-a09b-458f-b166-9897ceb644d0.jpg)
![2af74984-bde4-4c1c-abbd-462c4429a546](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/2af74984-bde4-4c1c-abbd-462c4429a546.jpg)
![35c388cd-49b6-4bdd-9307-f6db2e61c3c3](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/35c388cd-49b6-4bdd-9307-f6db2e61c3c3.jpg)
![03754be5-e513-4c8a-888a-329d06186e0c](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/03754be5-e513-4c8a-888a-329d06186e0c.jpg)
![ccf39856-f6a6-41b8-9504-a156d59c1103](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/ccf39856-f6a6-41b8-9504-a156d59c1103.jpg)