Hozzávalók:
60 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kelt tészta liszt
10 dkg pirított – órölt szezámmag
2-3 kk só
4 dkg gluténmentes sörélesztópehely
4 dkg Mester csalás útifűmaghéj őrlemény
1,5 cs porélesztú
kb. 8 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ Mester család szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat, és addig gyúrjuk, míg a tál falától el nem válik a tészta.
Majd 8 részre osztjuk.
Zsemlét formázunk belőlük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé tesszük.
Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük és szezámmaggal megszórjuk.
50 percet kelesztjük 50 fokos sütőben , majd 180 fokra feltekerjük a sütőt és további kb. 45-50 percig sütjük.

A Mester család termékeket itt tudod beszerezni – KATT IDE