Hozzávalók:
45 dkg Mester család házi kenyérliszt
15 dkg sült sütőtök – pürésítve
2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
2,2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
10 dkg barna rizsliszt
1 cs porélesztő
3 kk só
5,5 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a formázáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük.
Hozzáadjuk a sütőtököt, beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és jó alaposan kidolgozzuk.
Hozzáadjuk az olajat, majd addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál falától.
A tésztát barna rizslisztes lapra tesszük, megformázzuk.
Egy tortaformát ( 22 cm – es ) kiolajozunk vékonyan, vagy sütőpapírral kibéleljük.
Beletesszük a tésztát, majd a tetejét olajjal vékonyan lekenjük és bevagdossuk.
50 fokon egy órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 50-60 perc alatt megsütjük.
![5fd7463a-983f-44d9-b347-8424aa35ea79](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/5fd7463a-983f-44d9-b347-8424aa35ea79.jpg)
![9a4d2c9d-7a46-4df5-8afd-c11aea725e4a](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/9a4d2c9d-7a46-4df5-8afd-c11aea725e4a.jpg)
![46285fb0-1656-4f2c-8cba-9aaae236d3bd](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/46285fb0-1656-4f2c-8cba-9aaae236d3bd.jpg)
![d1479cc2-c3b5-49eb-a324-971261ae4112](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/02/d1479cc2-c3b5-49eb-a324-971261ae4112.jpg)