Hozzávalók:
80 dkg főtt köles ( 20 dkg kölest alapossan megmossuk, majd 8 dl növényi tejben megfőzzük )
4 ek vanília aroma
ízlés szerint porédesítő
40 dkg Medhusa Great gluténmentes prémium zabpehely – KATT IDE – ITT TALÁLOD
2 dl növényi tejszín
Forgatáshoz:
Fele – fele arányban Medhusa Great gluténmentes prémium zabpehely és gluténmentes kenyérmorzsa
+ porédesítő a szóráshoz
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálban alaposan összedolgozzuk.
A forgatáshoz a zabpelyhet és a kenyérmorzsát összekeverjük, majd megpirítjuk.
A köleses masszából golyókat formázunk, majd beleforgatjuk a pirított zabpelyhes – kenyérmorzsás keverékbe, majd megszórjuk porédesítővel.
![fc026a3a-7bd3-49b7-83ed-660c2b1cbda0](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/fc026a3a-7bd3-49b7-83ed-660c2b1cbda0.jpg)
![edffd6e9-8097-4399-8988-744efc05a2b3](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/edffd6e9-8097-4399-8988-744efc05a2b3.jpg)
![513a9d0a-bfda-4458-85af-70ead69dfecc](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/513a9d0a-bfda-4458-85af-70ead69dfecc.jpg)
![44c45ef8-6240-407d-9588-5d7cccc9d485](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/44c45ef8-6240-407d-9588-5d7cccc9d485.jpg)
![2d6b83f2-df79-41bd-b58d-6f6ccc29388b](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/2d6b83f2-df79-41bd-b58d-6f6ccc29388b.jpg)