Hozzávalók:
40 dkg fött köles
10 dkg barna rizsliszt
10 dkg tápióka keményítő
10 dkg kókuszreszelék
4 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
5 dkg édesítő (1:4)
3,5 dl növényi tej
2 ek citromlé
Tetejére:
20 dkg meggy pépesítve
kb. 0,5 dl növényi tejszín
1-2 kk útifűmaghéj őrlemény
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálba tesszük és alaposan kikeverjük.
Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A pépesített meggyet, növényi tejszínt és útifűmaghéjat kikeverjük ( kenhető legyen ), majd a még forró sütemény tetejére kenjük.
Így hagyjuk, hogy kihűljön, majd fogyasztható!
![ff3d145a-d7e1-4e1c-8a8f-257d76ac363d](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/ff3d145a-d7e1-4e1c-8a8f-257d76ac363d.jpg)
![a4ace260-0092-4d86-8f90-f45dce3e43ac](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/a4ace260-0092-4d86-8f90-f45dce3e43ac.jpg)
![01513dbc-b66f-4b19-839c-60d7ebc0b583](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/01513dbc-b66f-4b19-839c-60d7ebc0b583.jpg)
![1b60f4cd-fd66-405f-a324-c65458058571](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/03/1b60f4cd-fd66-405f-a324-c65458058571.jpg)