Hozzávalók:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg lenmagliszt
5 dkg szezámmag
15 dkg tápióka keményítő
4,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
2-3 k só
6,25 dl víz
2 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk.
Kinyújtjuk kör alakba és négy egyenlő részre vágjuk.
Mindegyiket a szélesebb részétől feltekerjük, kiflit formázunk belőlük.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk, amíg teljesen kihűl.