Hozzávalók:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg lenmagliszt
5 dkg szezámmag
15 dkg tápióka keményítő
4,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
2-3 k só
6,25 dl víz
2 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk.
Kinyújtjuk kör alakba és négy egyenlő részre vágjuk.
Mindegyiket a szélesebb részétől feltekerjük, kiflit formázunk belőlük.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk, amíg teljesen kihűl.
![cc8dcd68-0cbd-41a6-890a-d6340814ff4d](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/04/cc8dcd68-0cbd-41a6-890a-d6340814ff4d.jpg)
![403e82e3-ec0e-4027-803c-5536571e80a7](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/04/403e82e3-ec0e-4027-803c-5536571e80a7.jpg)
![314f332c-bb5b-4595-a56e-9208bf7459c8](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/04/314f332c-bb5b-4595-a56e-9208bf7459c8.jpg)
![94f0a338-5ebe-4d2d-9bdb-4a1c0d64d252](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/04/94f0a338-5ebe-4d2d-9bdb-4a1c0d64d252.jpg)
![2ee53841-569f-422e-9037-0386adde06ec](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/04/2ee53841-569f-422e-9037-0386adde06ec.jpg)