Hozzávalók:
20 dkg barna rizsliszt
15 dkg tápióka keményítő
4,5 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
3 dl növényi tej
2 ek citromlé
+ margarin a kenéshez
+ 30 dkg meggybefőtt – cukormentes, magozott
+ 2 kk fahéj
+ édesítő
Elkészítés:
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy sütőformát margarinnal jó alaposan kikenünk. A meggyet fahéjjal összekeverjük. A forma alját jól megszórjuk édesítővel, majd a meggyet elegyengetjük benne, és ráöntjük a piskóta masszát. Majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
![dddccc49-28f8-48c4-a6f5-30c72f836c5d](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/04/dddccc49-28f8-48c4-a6f5-30c72f836c5d.jpg)
![711ee542-b1df-4f9b-95f2-319279f968b4](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/04/711ee542-b1df-4f9b-95f2-319279f968b4.jpg)
![478bab87-a745-4676-a737-02aed95caf53](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/04/478bab87-a745-4676-a737-02aed95caf53.jpg)
![4e4e8937-de44-4501-8558-e95fa64e2b85](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/04/4e4e8937-de44-4501-8558-e95fa64e2b85.jpg)