Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
17,5 dkg tápióka keményítő
15 dkg Quinoa liszt
4 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
4 dl víz
Töltelék:
5 dkg vaníliás pudingpor
10 dkg cukormentes baracklekvár
25 dkg darált dió
ízlés szerint édesítő
annyi növényi tejszín, hogy kenhető legyen
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól összedolgozzuk, majd 5-10 percet állni hagyjuk.
Majd két részre szedjük és barna rizslisztes lapon mind a kettőt átdolgozzuk.
Az egyiket kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd kinyújtjuk a másikat is és kockákra vágjuk.
A tölteléket kikeverjük, majd megkenjük vele a tepsiben lévő lapot, majd a tetejére tesszük a kockára vágott tésztákat.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 25-35 perc alatt megsütjük.