Hozzávalók:
40 dkg Mester család házi kenyérliszt
10 dkg Mester család kelt tészta liszt
12,5 dkg barna rizsliszt
1 cs porélesztő
2 kk só
2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
3 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
kb. 5,8 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ gluténmentes sürélesztőpehely a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alapossan összekeverjük.
Majd hozzáadjuk a vizet, jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat és addig gyúrjuk, míg a tál falától el nem válik a tészta.
Meleg helyen egy órát pihentetjük a tésztát.
Majd 8 db részre osztjuk, golyókat formázunk belőlük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk úgy, hogy két – két darab egymáshoz érjen szorossan, így összesül.
Majd a tetejüket olajjal lekenjük, sörélesztópehellyel megszórjuk és 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
![3e33d604-be13-4253-80f6-968eaf1266b7](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/3e33d604-be13-4253-80f6-968eaf1266b7.jpg)
![4638e51d-4c47-4e09-9be9-a87ea3cf8c33](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/4638e51d-4c47-4e09-9be9-a87ea3cf8c33.jpg)
![be379227-c6bd-4ac1-8409-3b5210de7ef5](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/be379227-c6bd-4ac1-8409-3b5210de7ef5.jpg)
![fd6873df-8563-4967-a38e-d5cd4f72db02](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/fd6873df-8563-4967-a38e-d5cd4f72db02.jpg)