Hozzávalók:
40 dkg Mester család házi kenyérliszt
10 dkg Mester család kelt tészta liszt
12,5 dkg barna rizsliszt
1 cs porélesztő
2 kk só
2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
3 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
kb. 5,8 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ gluténmentes sürélesztőpehely a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alapossan összekeverjük.
Majd hozzáadjuk a vizet, jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat és addig gyúrjuk, míg a tál falától el nem válik a tészta.
Meleg helyen egy órát pihentetjük a tésztát.
Majd 8 db részre osztjuk, golyókat formázunk belőlük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk úgy, hogy két – két darab egymáshoz érjen szorossan, így összesül.
Majd a tetejüket olajjal lekenjük, sörélesztópehellyel megszórjuk és 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit itt találod – KATT IDE