Hozzávalók:
40 dkg Mester család házi kenyérliszt
35 dkg főtt áttört burgonyaq
1 cs porélesztő
2 kk só
16,5 dkg Mester család kelt tészta liszt
7,5 dkg Mester család lenmag
3,5 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
5,5 dl víz
2 ek olaj
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, végül az olajat, és addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál falától.
Barna rizslisztes lapra tesszük, átdolgozzuk, majd kör alakba kinyújtjuk.
Négy ( vagy ha kisebbet szeretnénk, akkor nyolc ) részre vágjuk, majd a hosszabb szélétől feltekerjük, kiflit formázunk belőlük.
Sütőpapíros tepsire tesszük úket, majd olajjal vékonyan lekenjük.
50 fokos sütőben 50 percig kelesztjük,majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
![5d0ba231-8782-4dbc-952d-c5c1c68c6a7c](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/5d0ba231-8782-4dbc-952d-c5c1c68c6a7c.jpg)
![55e52601-c53f-4384-bbea-1c568a9bb5de](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/55e52601-c53f-4384-bbea-1c568a9bb5de.jpg)
![601ca61f-f9f1-4d6d-9861-8193d24e5f54](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/601ca61f-f9f1-4d6d-9861-8193d24e5f54.jpg)
![aed60454-69f2-45ef-8c86-49fb333f8c0c](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/aed60454-69f2-45ef-8c86-49fb333f8c0c.jpg)
![e3dc8b39-9f62-421e-9c1e-406882e6fffe](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/e3dc8b39-9f62-421e-9c1e-406882e6fffe.jpg)