Hozzávalók:
40 dkg Mester család házi kenyérliszt
35 dkg főtt áttört burgonyaq
1 cs porélesztő
2 kk só
16,5 dkg Mester család kelt tészta liszt
7,5 dkg Mester család lenmag
3,5 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
5,5 dl víz
2 ek olaj
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, végül az olajat, és addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál falától.
Barna rizslisztes lapra tesszük, átdolgozzuk, majd kör alakba kinyújtjuk.
Négy ( vagy ha kisebbet szeretnénk, akkor nyolc ) részre vágjuk, majd a hosszabb szélétől feltekerjük, kiflit formázunk belőlük.
Sütőpapíros tepsire tesszük úket, majd olajjal vékonyan lekenjük.
50 fokos sütőben 50 percig kelesztjük,majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE