Hozzávalók:
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
25 dkg Mester család foszlós kalács liszt
2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
4 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs porélesztő
4 dl növényi tej
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és jól összedolgozzuk. Meleg helyen egy órát pihentetjük.
Majd négy részre osztjuk a tésztát, és szilikon lapon mindegyiket egyformára kisodorjuk.
Egy darabot megfogunk, kettéhajtjuk és a szárakat összefonjuk. Majd mindegyikkel így járunk el.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, vékonyan lekenjük olajjal, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
![b254cbe5-812b-4e03-b6db-19430a7c622a](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/b254cbe5-812b-4e03-b6db-19430a7c622a.jpg)
![a800a98b-0c63-4cbc-b813-ff8266969e37](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/a800a98b-0c63-4cbc-b813-ff8266969e37.jpg)
![3d139513-0c7c-4f44-a48a-79cda84ec94d](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/3d139513-0c7c-4f44-a48a-79cda84ec94d.jpg)
![0c33021d-4aa2-48c8-b8a8-e70895fa7708](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/0c33021d-4aa2-48c8-b8a8-e70895fa7708.jpg)