Hozzávalók:
20 dkg Mester család foszlós kalács liszt
30 dkg Mester család házi kenyérliszt
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs porélesztő
10 dkg Mester család mazsola
10 dkg Mester család kandírozott gyümölcs
5 dkg Mester család vaníliás pudingpor
kb. 4,2 dl növényi tej
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a mazsolát és a kandírozott gyümölcsüt, azokkal is elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és jó alaposan összedolgozzuk.
Egy órát meleg heyen pihentetjük, majd egy kenyérformát sütőpapírral kibélelünk és a tésztából golyókat formázunk és belerakosgatjuk.
Tetejét vékonyan olajjal lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt , megsütjük.
![4ad1e461-1c00-477f-9bca-84040eb338db](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/4ad1e461-1c00-477f-9bca-84040eb338db.jpg)
![4ae8f4ff-72ab-450c-a27f-6ba8c4e5a38f](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/4ae8f4ff-72ab-450c-a27f-6ba8c4e5a38f.jpg)
![11f95549-0d5b-46dd-92cc-de6f809f9a1b](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/11f95549-0d5b-46dd-92cc-de6f809f9a1b.jpg)
![193a1f1a-5c88-4b9a-b5c8-db90108b0430](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/193a1f1a-5c88-4b9a-b5c8-db90108b0430.jpg)