Hozzávalók:
30 dkg Mester család házi kenyérliszt
10 dkg Mester család kelt tészta liszt
15 dkg Mester család süteményliszt
3,3 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs porélesztő
10 dkg növényi margarin
5 dl növényi tej
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk amargaint, végül hozzáadjuk anövényi tejet, és jól kidolgozzuk. Meleg helyen egy órát pihentetjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kb. 2 ujjnyira kinyújtjuk, majd szaggatjuk. Mindegyik kis fánk közepébe ujjunk segítségével mélyedést csinálunk, majd forró olajban kisütjük.
![77ad6228-6043-413e-b515-aeb67dc8c529](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/77ad6228-6043-413e-b515-aeb67dc8c529.jpg)
![8155f904-b6a4-4411-b43d-af3f7343201d](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/8155f904-b6a4-4411-b43d-af3f7343201d.jpg)
![850019da-d86b-48fc-bb8a-af251c9005bf](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/850019da-d86b-48fc-bb8a-af251c9005bf.jpg)
![cc29db43-8cad-4938-94e6-8988f99993a4](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/cc29db43-8cad-4938-94e6-8988f99993a4.jpg)
![e86866fd-6a4c-41d7-a3ce-2332b4e8c7b5](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/e86866fd-6a4c-41d7-a3ce-2332b4e8c7b5.jpg)