Hozzávalók:
25 dkg Mester család házi kenyérliszt
15 dkg dkg Mester család kalács liszt
10 dkg margarin
1 cs porélesztő
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 ek vanília aroma
2,5 dl növényi tej
Töltelék:
5 dl növényi tej
10 dkg Mester család vaníliás pudingpor
5 dkg margarin
ízlés szerint édesítő
10 dkg Mester család mazsola
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint és a vanília aromát, végül pedig a növényi tejet.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Közben a pudingport megfőzzük az édesítővel és növényi tejjel, majd belekeverjük a margarint.
A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, három egyforma részre osztjuk.
Mindegyiket kinyújtjuk, majd megkenjük a vaníliás pudinggal.
Feltekerjük őket, majd egymásba fonjuk.
Nagyobb kenyérformát sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük.
Olajjal vékonyan lekenjük, 180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeket megtalálod itt – KATT IDE