Hozzávalók:
25 dkg Mester család házi kenyérliszt
25 dkg Mester család kalács liszt
10 dkg sült sütőtök
1,5 kk mézeskalács fűszerkeverék
1 cs porélesztó
5 dkg Mester család édesítő
10 dkg puha margarin
3,25 dl növényi tej
10 dkg Metser család diabetikus étbevonó – tördelve
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük ( a csokit is tegyük bele ), beledolgozzuk a sütőtököt és a margarint, majd a növényi tejet.
Egy órát meleg helyen kelesszük a tésztát.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és négy részre szedjük.
Mindegyiket kisodorjuk, majd feltekerjük, mint egy csigát.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.