Vaníliás kifli dióval (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók: 30 dkg Aby házi kenyérliszt 10 dkg darált dió 20 dkg margarin – puha 2 ek édesítő (1:4) 3 ek vanília aroma 1 cs sütőpor + porédesítővel elkevert darált dió a forgatáshoz + rizsliszt Elkészítés: Az alapanyagokat egy nagyobb tálba tesszük, majd alaposan összedolgozzuk. Hagyjuk 30 percet a hűtőben pihenni. Majd enyhén rizslisztes [...]

2017. december 17.|Aby Hungary, Vegán|

Vegán csokis szilvatorta (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók: 1. réteg 30 dkg datolya 15 dkg darált dió 2. - 3. réteg 25 dkg főtt csicseriborsó ízlés szerint édesítő 10 dkg szilvalekvár 2 dl rizstejszín 6 dkg kókuszolaj 15 dkg aszalt szilva 1,5 kk konjakliszt + mentes csokoládé / házi csokoládé a tetejére Elkészítés: A datolyát beáztatjuk pár órára, majd összeturmixoljuk, hozzáadjuk [...]

2017. december 14.|Vegán|

Karácsonyi almás – diós pite (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók: 12,5 dkg Mester süteményliszt 27,5 dkg Mester mézes süteményliszt 5 gr sütőpor 10 dkg margarin 10 dkg rizstejszín 2 ek édesítő (1:4) 1 ek utifűmaghéj Szükség szerint víz + rizsliszt a nyújtáshoz Töltelék: 3 db alma lereszelve kb 10-15 dkg dió - darált ízlés szerint édesítő + rizstejszín és olaj keveréke a kenéshez [...]

Mester cipó (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók: 45 dkg Mester házi kenyérliszt 2 ek burgonyapehely 2 ek kukoricapehely só 1 cs porélesztő 5,2 dl víz 2 ek olaj Elkészítés: A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd elkeverjük. Majd hozzáadjuk a vizet és jó alaposan összedolgozzuk. Majd kidolgozzuk az olajjal. Majd cipót formázunk belőle, és egy sütőpapírral kibélelt vaslábasba tesszük.Lekenjük olajjal, [...]

Kakaós – mézeskalácsos pöffeteg (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók: 30 dkg Mester süteményliszt 60 gr Mester kakaópor 1-2 kk mézeskalács fűszerkeverék 2,5 ek édesítő (1:4) 1 cs sütőpor 15 gr Orgran tojáspótló + 5 ek víz elkeverve 20 dkg margarin + por édesítő Elkészítés: A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót és margarint. Jó alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk 30 [...]

Full csokis zserbó golyó (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók: 25 dkg Mester diabetikus étbevonó 2 dl rizstejszín 1 ek margarin 25 dkg baracklekvár - mentes 40 dkg darált dió + darált dió a forgatáshoz Elkészítés: A csokit felolvasztjuk, majd belekeverjük a többi alapanyagot. Majd 2-3 órát hagyjuk, hogy kihűljön, összeálljon. Majd golyókat formázunk belőle és darált dióba forgatjuk. [...]

„Mindenmentes” linzer (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók: 65 dkg Mester süteményliszt 12 gr Orgran tojáspótló + 6 ek víz kikeverve 1 cs sütőpor csipet só 7 ek édesítő (1:4) 40 dkg puha margarin + lekvár Elkészítés: A lisztet egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót, eldolgozzuk benne, majd a sütőport, sót, édesítőt. Elkeverjük, végül a margarint és jó alaposan összedolgozzuk. [...]

Vegán zserbó torta (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók: 1. réteg: 35 dkg datolya 10 dkg darált dió 2. réteg 30 dkg darált dió kb 20 dkg lekvár - barack Teteje : Mentes csokoládé + aszalt barack és dió a díszítésnek Elkészítés: A datolyából 20 dkg ot beáztatunk kb 1 órára. Majd a maradék datolyával együtt leturmixoljuk, pépesítjük. Majd hozzáadjuk a diót, [...]

2017. december 8.|Vegán|
Go to Top