Hozzávalók (4 db )
30 dkg Aby kenyérliszt
1 ek édesítő (1:4)
2 db tojássárgája
10 gr útifűmaghéj
5 gr porélesztő
3 dkg puha margarin
2,5 dl rizstej
+ meleg rizstej édesítővel elkeverve – sütés utáni kenéshez
+ 1 db tojás a kenéshez
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd elkeverjük. Majd hozzáadjuk a tojássárgájákat és a margarin, elmorzsoljuk benne. Majd hozzáadjuk a kézmeleg rizstejet és jó alaposan összedolgozzuk. Majd hagyjuk egy órát kelni. Majd rizslisztes lapon átgyúrjuk, négy részre osztjuk. Mind a négy részt kisodorjuk és feltekerjük oldalról haladva. Sütőpapíros tepsire tesszük és felvert tojással lekenjük. 180 fokra elmelegítjük a sütőt, majd kb 20 perc alatt megsütjük. Még forrón lekenjük az édesítős rizstejjel (ez ad neki szép „csillogást” is ).