Hozzávalók:
1 fej káposzta (én kelkáposztát használtam, puhább állagú )
3 doboz lencse (kb 3×400 g)
60-70 dg főtt rizs
só
bors
pirospaprika
köménymag
babérlevél
75 dkg savanyú káposzta
Hagyma (én ezt kihagytamm mert nem ehetem)
Olaj (én ezt is kihagytam )
Elkészítés:
A káposztát leveleire szedjük, majd megmossuk. A lencsét a rizzsel összegyúrjuk, fűszerezzük.
Majd a levelekbe tesszük a tölteléket, becsomagoljuk. A savanyú képosztát átmossuk.
A hagymár megpucoljuk, megmossuk, majd az olajon megpirítjuk. (ez a menet nálam kimaradt!!).
A káposztát beletesszük a lábasba (a hagymás keverékre), majd köménymagot teszünk bele, pirospaprikát, borsot, majd jól összekeverjük, majd beletesszük a becsomagolt töltelékeket. Beletesszük a babérleveleket 4-5 db-ot, majd felöntjük vízzel. Majd lassú tűzön hagyjuk megfőni.
![45887225-365748424164736-3269479064498339840-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/45887225-365748424164736-3269479064498339840-n.jpg)
![46049029-2187302604886576-4363925048931647488-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/46049029-2187302604886576-4363925048931647488-n.jpg)
![46051491-1738282902965176-2498353476464017408-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/46051491-1738282902965176-2498353476464017408-n.jpg)
![46071749-185252759048689-1915595292787343360-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/46071749-185252759048689-1915595292787343360-n.jpg)
![46152862-2152710408314941-2081937494965747712-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/46152862-2152710408314941-2081937494965747712-n.jpg)
![46229809-1935524246539941-2563006117386911744-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/46229809-1935524246539941-2563006117386911744-n.jpg)
![45931247-1225878620884797-2777497698977185792-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/45931247-1225878620884797-2777497698977185792-n.jpg)