Hozzávalók:

1 fej káposzta (én kelkáposztát használtam, puhább állagú )

3 doboz lencse (kb 3×400 g)

60-70 dg főtt rizs

bors

pirospaprika

köménymag

babérlevél

75 dkg savanyú káposzta

Hagyma (én ezt kihagytamm mert nem ehetem)

Olaj (én ezt is kihagytam )

Elkészítés:

A káposztát leveleire szedjük, majd megmossuk. A lencsét a rizzsel összegyúrjuk, fűszerezzük.

Majd a levelekbe tesszük a tölteléket, becsomagoljuk. A savanyú képosztát átmossuk.

A hagymár megpucoljuk, megmossuk, majd az olajon megpirítjuk. (ez a menet nálam kimaradt!!).

A káposztát beletesszük a lábasba (a hagymás keverékre), majd köménymagot teszünk bele, pirospaprikát, borsot, majd jól összekeverjük, majd beletesszük a becsomagolt töltelékeket. Beletesszük a babérleveleket 4-5 db-ot, majd felöntjük vízzel. Majd lassú tűzön hagyjuk megfőni.