Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg Naturbit tápióka keményítő (ITT)
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
2 ek édesítő (1:4)
4 dl víz
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
Töltelék:
kb 15-20 dkg hollnad kakaópor
2 ek fahéj
rumarma
ízlés szerint édesítő
+ víz
Tetejére:
2 ek baracklekvár + 2 ek rizstejszín kikeverve
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól összedolgozzuk, majd 5 részre osztjuk.
Kör alakban kinyújtjuk mind az öt lapot.
A kakaós – fahéjas krémet elkészítjük (sűrűre keverjük), majd egy lapot sütőpapíros tepsire teszünk, megkenjük a krémmel, majd egy lapot teszünk rá, majd megint megkenjük…és így , amíg el nem fogy.
Majd a közepére egy poharat teszünk, kicsit lenyomkodjuk, majd a külső részt bevagdossuk, majd ezeket egyesével megcsavarjuk.
Majd lekenjük a rizstejszínes lekvárral, és kb 30 perc alatt 180 fokon megsütjük.