Hozzávalók (2db)
17,5 dkg Naturbit Barna rizst (ITT)
12,5 dg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg Tápióka keményítő
4 dkg édesítő (1:4)
4 g sütőpor
30 g útifűmaghéj őrlemény
4 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
90 dkg szilva (fagyasztott)
édesítő
útifűmaghéj
fahéj
+ 1 ek baracklekvár- 1 ek olaj – 2 ek rizstejszín keveréke
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kidolgozzuk. Majd egy asztalra terítőt teszünk (nekem van kimondottan „rétes nyújtó” terítőm :D ), majd jó vékonyra nyújtjuk a tésztát.
A szilvát miután kiolvadt, ízesítjük, és hozzáadjuk az útífűmaghéjat, kb 1-2 ek, hogy felszívja a nedvességet. Majd megtöltjük a rétest. Feltekerjük a terítő segítségével.
Sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük a lekváros keverékkel.
180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.
![49454819-354233598739782-1522701124887379968-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/01/49454819-354233598739782-1522701124887379968-n.jpg)
![49640294-522905571576085-2265589282930425856-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/01/49640294-522905571576085-2265589282930425856-n.jpg)
![49656221-671981686529399-9121959462335152128-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/01/49656221-671981686529399-9121959462335152128-n.jpg)
![49721899-599897783766881-530829606706479104-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/01/49721899-599897783766881-530829606706479104-n.jpg)
![49800274-1464588963675036-7380727661238157312-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/01/49800274-1464588963675036-7380727661238157312-n.jpg)
![49351437-1194744860673513-8102851868608167936-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/01/49351437-1194744860673513-8102851868608167936-n.jpg)