Hozzávalók (2db)

17,5 dkg Naturbit Barna rizst (ITT)

12,5 dg Naturbit köles liszt (ITT)

10 dkg Tápióka keményítő

4 dkg édesítő (1:4)

4 g sütőpor

30 g útifűmaghéj őrlemény

4 dl víz

2 ek citromlé

Töltelék:

90 dkg szilva (fagyasztott)

édesítő

útifűmaghéj

fahéj

+ 1 ek baracklekvár- 1 ek olaj – 2 ek rizstejszín keveréke

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kidolgozzuk. Majd egy asztalra terítőt teszünk (nekem van kimondottan “rétes nyújtó” terítőm 😀 ), majd jó vékonyra nyújtjuk a tésztát.

A szilvát miután kiolvadt, ízesítjük, és hozzáadjuk az útífűmaghéjat, kb 1-2 ek, hogy felszívja a nedvességet. Majd megtöltjük a rétest. Feltekerjük a terítő segítségével.

Sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük a lekváros keverékkel.

180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.