Hozzávalók:
6 db tojás
9 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt
1,5 ek édesítő (1:4)
4 gr sütőpor
+ 1 cs pudingpor (jelen esetben Haas – Amaretto)
+ 2,5 dl rizstej
+ ízlés szerint édesítő
+ kb. 5 dkg darált dió
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját kikeverjük az édesítővel, liszttel és sütőporral. A fehérjéből kemény habot verünk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sárga keverékhez. Óvatosan forgatjuk, míg egynemű masszát kapunk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, eloszlatjuk, majd 180 fokos sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük, majd még forrón feltekerjük egy konyharuha segítségével.
A pudingot megfőzzük a rizstejjel és édesítővel, majd ha meghűlt a piskóta megtöltjük, megszórjuk dióval és visszatekerjük. Majd hagyjuk kihűlni teljesen.