Hozzávalók:

25 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg tápióka keményítő

5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

5 dkg teff liszt

5 dkg Aranya lenmagliszt

1 cs sütőpor

2,5 dkg útifűmaghéj

2,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

6 dl víz

2 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jól összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, majd az egyik részből 3-4 zsemlét formázunk. A másik részt barna rizslisztes lapon kör alakban kinyújtjuk, majd négy részre vágjuk. Vastagabb felüktől feltekerjük, majd kiflit formázunk belőle.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket.

Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, magokkal megszórjuk.

180 fokos sütőben kb 50 perc alatt megsütjük.