Hozzávalók:
15 dkg Barna rizsliszt
5 dkg Köles liszt
5 dkg Tápióka keményítő
3 dkg édesítő (1:4)
2 dkg útifűmaghéj
7,5 g sütőpor
3 dl víz
2 ek citromlé
+ kb.15 – 20 dkg meggy
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk téglalap alakba.
3 részre vágjuk úgy, hogy a felső része megmaradjon.
A két szélső részt megtöltjük meggyel, majd betekerjük, a középső részt is betekerjük.
Majd a 3 részt összefonjuk, mint egy kalácsot (vigyázzunk, mert lágy a tészta).
Majd ha ez megvan, akkor kalács formát kapunk, ezt egy kicsit megsodorjuk.
Majd felvágjuk 5-6 részre.
Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük vékonyan olajjal, majd 180 fokos sütőben kb. 35 -40 perc alatt megsütjük.
![121164623-621820221827411-741394907623511427-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2020/10/121164623-621820221827411-741394907623511427-n.jpg)
![121202797-280440576330977-6666372527220762459-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2020/10/121202797-280440576330977-6666372527220762459-n.jpg)
![121238765-369486240846218-5511994716863674914-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2020/10/121238765-369486240846218-5511994716863674914-n.jpg)
![121268866-669303717295245-9202781529895988353-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2020/10/121268866-669303717295245-9202781529895988353-n.jpg)
![121290457-787217112058690-284655761191694534-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2020/10/121290457-787217112058690-284655761191694534-n.jpg)
Az alapanyagokat a Diszkont Diéta biztosította.
https://www.diszkontdieta.hu/