Hozzávalók:

15 dkg Barna rizsliszt

5 dkg Köles liszt

5 dkg Tápióka keményítő

3 dkg édesítő (1:4)

2 dkg útifűmaghéj

7,5 g sütőpor

3 dl víz

2 ek citromlé

+ kb.15 – 20 dkg meggy

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.

Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk téglalap alakba.

3 részre vágjuk úgy, hogy a felső része megmaradjon.

A két szélső részt megtöltjük meggyel, majd betekerjük, a középső részt is betekerjük.

Majd a 3 részt összefonjuk, mint egy kalácsot (vigyázzunk, mert lágy a tészta).

Majd ha ez megvan, akkor kalács formát kapunk, ezt egy kicsit megsodorjuk.

Majd felvágjuk 5-6 részre.

Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük vékonyan olajjal, majd 180 fokos sütőben kb. 35 -40 perc alatt megsütjük.

Az alapanyagokat a Diszkont Diéta biztosította.

https://www.diszkontdieta.hu/