Hozzávalók:

50 dkg Mester házi kenyérliszt

2 kk só

3,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

1 cs porélesztő

5,2 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat és beledolgozzuk.

Majd lisztes lapon átgyúrjuk és kör alakba kinyújtjuk.

8 cikkre vágjuk.

Mindegyiket a szélesebb részétől feltekerjük és kiflit formázunk belőle.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk szezámmaggal.

50 fokon kb. 45 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-45 perc alatt megsütjük.

Mester család termékek itt:

https://www.mestercsalad.hu/