Hozzávalók:
25 dkg főtt, áttört burgonya
1,1 – 1,2 dl növényi tej
ízlés szerint zöldfűszerek
Töltelék:
30 dkg vegyes zöldségkeverék
4,5 dkg margarin
pirospaprika
bors
rozmaring
6 dkg borsófehérje protein (ehhez 1,5 dl víz )
+ olaj a kenéshez
+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz
Elkészítés:
A burgonyát összedolgozzuk a liszttel és a zöldfűszerekkel ,sóval, majd hozzáadjuk a vizet. Alaposan kidolgozzuk.
A borsóproteint a vízben (forró) beletesszük, és fedjük le, szívja meg magát.
Majd ha megszívta magát, akkor a töltelék összes alapanyagait egy tálban kikeverjük.
A tésztát kinyújtjuk egy szilikon lapon (szórhatunk alá egy kis lisztet), majd a tölteléket eloszlatjuk rajta. Feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk a sörélesztőpehellyel.
180 fokon kb. 35-45 perc alatt megsütjük.