Hozzávalók:
25 dkg főtt, áttört burgonya
1,1 – 1,2 dl növényi tej
ízlés szerint zöldfűszerek
Töltelék:
30 dkg vegyes zöldségkeverék
4,5 dkg margarin
só
pirospaprika
bors
rozmaring
6 dkg borsófehérje protein (ehhez 1,5 dl víz )
+ olaj a kenéshez
+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz
Elkészítés:
A burgonyát összedolgozzuk a liszttel és a zöldfűszerekkel ,sóval, majd hozzáadjuk a vizet. Alaposan kidolgozzuk.
A borsóproteint a vízben (forró) beletesszük, és fedjük le, szívja meg magát.
Majd ha megszívta magát, akkor a töltelék összes alapanyagait egy tálban kikeverjük.
A tésztát kinyújtjuk egy szilikon lapon (szórhatunk alá egy kis lisztet), majd a tölteléket eloszlatjuk rajta. Feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk a sörélesztőpehellyel.
180 fokon kb. 35-45 perc alatt megsütjük.
![283691406-781430069490290-4216604961218569870-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/283691406-781430069490290-4216604961218569870-n.jpg)
![283559433-335191915428195-6692772227513501998-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/283559433-335191915428195-6692772227513501998-n.jpg)
![283445711-688351265566031-7568809694754117277-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/283445711-688351265566031-7568809694754117277-n.jpg)
![283350354-553981493056162-9124569349512268451-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/283350354-553981493056162-9124569349512268451-n.jpg)
![284189747-419518013531000-1933581984527368821-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/284189747-419518013531000-1933581984527368821-n.jpg)
![283829177-606271984192474-4948708869707075714-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/283829177-606271984192474-4948708869707075714-n.jpg)
![283696079-760794131957838-3889908059201823259-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/05/283696079-760794131957838-3889908059201823259-n.jpg)