Hozzávalók:

50 dkg Mester Házi kenyérliszt

5 dkg Mester család burgonyapehely

5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

1 cs porélesztő

2 kk só

6,5 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ 5 dkg reszelt növényi sajt a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat, és összedolgozzuk, míg a tészta el nem válik a tál falától.

Majd olajos kézzel kenyeret formázunk belőle, majd sütőpapíros tepsire tesszük.

Olajjal vékonyan lekenjük, tetejét bevagdossuk és megszórjuk reszelt növényi sajttal.

50 fokos sütőben egy órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit itt tudod beszerezni – KATT IDE