Hozzávalók:
25 dkg rizs ( basmati )
1 kisebb fej karfiol
50 dkg ChefGomba – fehér csiperke
10 dkg vöröslencse
só
bors
ízlés szerint zöldfűszerek
3 ek olaj
Tetejére:
3 dl növényi tejföl
10 dkg reszelt növényi sajt
ízlés szerint só
1 dl növényi tejszín
Elkészítés:
A rizst megfőzzük.
A vöröslencsét alaposan átmossuk és megfőzzük.
A karfiolt megpucoljuk, szétszedjük, megmossuk, majd félig puhára főzzük.
A gombát megpucoljuk, megmossuk, cikkekre vágjuk, majd az olajat lábasba tesszük, beletesszük a gombát, alaposan átforgatjuk, majd picit pirítjuk a zöldfűszerekkel együtt.
Ha ezekkel megvagyunk, akkor egy jénai tálba elkezdjük rétegezni.
Végül a tetejére az alapanyagokat kikeverjük, leöntjük vele, hogy mindenhova jusson, majd 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
![353714303-601582185287030-5764557747019555452-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/09/353714303-601582185287030-5764557747019555452-n.jpg)
![353712684-1057148088993819-3018967547269690178-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/09/353712684-1057148088993819-3018967547269690178-n.jpg)
![353684886-5710335132401643-1306240455095298670-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/09/353684886-5710335132401643-1306240455095298670-n.jpg)
![353593102-988312415697729-2898864949552037941-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/09/353593102-988312415697729-2898864949552037941-n.jpg)
![353234876-261350609912200-8643546900474139594-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/09/353234876-261350609912200-8643546900474139594-n.jpg)
![353158346-678686777637818-6518602723705705536-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/09/353158346-678686777637818-6518602723705705536-n.jpg)
![353125524-802424511615692-8694677392439448599-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/09/353125524-802424511615692-8694677392439448599-n.jpg)