Hozzávalók:

25 dkg rizs ( basmati )

1 kisebb fej karfiol

50 dkg ChefGomba – fehér csiperke

10 dkg vöröslencse

bors

ízlés szerint zöldfűszerek

3 ek olaj

Tetejére:

3 dl növényi tejföl

10 dkg reszelt növényi sajt

ízlés szerint só

1 dl növényi tejszín

Elkészítés:

A rizst megfőzzük.

A vöröslencsét alaposan átmossuk és megfőzzük.

A karfiolt megpucoljuk, szétszedjük, megmossuk, majd félig puhára főzzük.

A gombát megpucoljuk, megmossuk, cikkekre vágjuk, majd az olajat lábasba tesszük, beletesszük a gombát, alaposan átforgatjuk, majd picit pirítjuk a zöldfűszerekkel együtt.

Ha ezekkel megvagyunk, akkor egy jénai tálba elkezdjük rétegezni.

Végül a tetejére az alapanyagokat kikeverjük, leöntjük vele, hogy mindenhova jusson, majd 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

A ChefGombáról bővebben itt olvashattok – KATT IDE