Hozzávalók:
20 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD
15 dkg MedHusa Great gluténmentes prémium zabpehely – KATT IDE – ITT TALÁLOD
4,3 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dkg édesítő (1:4)
12,5 dkg margarin
5 g sütőpor
4,2 dl növényi tej
1 ek citromlé
Töltelék:
25 dkg darált dió
15 dkg cukormentes szilvalekvár
ízlés szerint porédesítő (ha szükséges)
kb. 1,5 dl növényi tej
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, eldolgozzuk benne, majd a neves alapanyagokat és jól kidolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.
A töltelék alapanyagait alaposan összekeverjük, mjad megkenjük a tésztát vele.
Majd a két hosszanti szélét a tésztának behajtjuk, majd feltekerjük a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, vagy egy szélesebb kenyérformába, tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd megszúrkáljuk.
180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
A MedHusa Great termékeket itt találod – KATT IDE – ITT TALÁLOD
![405546394-1267164630745446-1674751909974250754-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/12/405546394-1267164630745446-1674751909974250754-n.jpg)
![405328481-892137639285019-6181522632358022595-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/12/405328481-892137639285019-6181522632358022595-n.jpg)
![405115032-670389581889121-8624822001641341484-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/12/405115032-670389581889121-8624822001641341484-n.jpg)
![404704136-1080624293060854-6318044512800309833-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/12/404704136-1080624293060854-6318044512800309833-n.jpg)
![404516615-2359252637594238-3133737913706952559-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/12/404516615-2359252637594238-3133737913706952559-n.jpg)
![385524968-679294237337883-4442319270194357796-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2023/12/385524968-679294237337883-4442319270194357796-n.jpg)