Hozzávalók:
20 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD
15 dkg MedHusa Great gluténmentes prémium zabpehely – KATT IDE – ITT TALÁLOD
4,3 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dkg édesítő (1:4)
12,5 dkg margarin
5 g sütőpor
4,2 dl növényi tej
1 ek citromlé
Töltelék:
25 dkg darált dió
15 dkg cukormentes szilvalekvár
ízlés szerint porédesítő (ha szükséges)
kb. 1,5 dl növényi tej
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, eldolgozzuk benne, majd a neves alapanyagokat és jól kidolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.
A töltelék alapanyagait alaposan összekeverjük, mjad megkenjük a tésztát vele.
Majd a két hosszanti szélét a tésztának behajtjuk, majd feltekerjük a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, vagy egy szélesebb kenyérformába, tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd megszúrkáljuk.
180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.

A MedHusa Great termékeket itt találod – KATT IDE – ITT TALÁLOD