Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD
3 dkg útifűmaghéj őrlemény
4 dkg édesítő (1:4)
5 g sütőpor
4 dl növényi tej
1 ek citromlé
Töltelék:
4 db alma ( lemérve nekem 65 dkg volt)
ízlés szerint édesítő
12,5 dkg Medhusa Great gluténmentes prémium zabpehely- KATT IDE – ITT TALÁLOD
1 dl növényi tejszín
+ olaj a kenéshez
+ Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt a nyújtáshoz- KATT IDE – ITT TALÁLOD
Elkészítés:
Elöszőr a tölteléket készítjük el.
Az almákat alaposan megmossuk, majd lereszeljük egy tálba. Majd hozzáadjuk a többi töltelék alapanyagot és alaposan össze keverjük.
A tésztához a száraz alapanyagokat jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Majd zabpehelylisztes lapon átdolgozzuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk.
Az egyik felébe tesszük a tölteléket, elegyengetjük ( a másik felébe nem kell rakni! ).
Majd a hosszanti két oldalt behajtjuk ( kb fél centit), majd feltekerjük a rövidebb oldalról.
Sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan leolajozzuk.
Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
A MedhusaGreat termékeket itt találod – KATT IDE – ITT TALÁLOD
![a71ffbe0-8496-4591-82b9-a0673070173d](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/a71ffbe0-8496-4591-82b9-a0673070173d.jpg)
![8647a67f-8faf-4e87-bc4a-c74d595845af](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/8647a67f-8faf-4e87-bc4a-c74d595845af.jpg)
![a71ffbe0-8496-4591-82b9-a0673070173d](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/a71ffbe0-8496-4591-82b9-a0673070173d.jpg)
![e6aa0646-0ee7-4cfc-a9f0-5d4b37db8646](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/e6aa0646-0ee7-4cfc-a9f0-5d4b37db8646.jpg)
![ed79fd88-ad98-45aa-8764-16df7d2d6b7c](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/01/ed79fd88-ad98-45aa-8764-16df7d2d6b7c.jpg)