Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt –  KATT IDE – ITT TALÁLOD
3 dkg útifűmaghéj őrlemény
4 dkg édesítő (1:4)
5 g sütőpor
4 dl növényi tej
1 ek citromlé
Töltelék:
4 db alma ( lemérve nekem 65 dkg volt)
ízlés szerint édesítő
12,5 dkg Medhusa Great gluténmentes prémium zabpehely-  KATT IDE – ITT TALÁLOD
1 dl növényi tejszín
+ olaj a kenéshez
+ Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt a nyújtáshoz-  KATT IDE – ITT TALÁLOD
Elkészítés:
Elöszőr a tölteléket készítjük el.
Az almákat alaposan megmossuk, majd lereszeljük egy tálba. Majd hozzáadjuk a többi töltelék alapanyagot és alaposan össze keverjük.
A tésztához a száraz alapanyagokat jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Majd zabpehelylisztes lapon átdolgozzuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk.
Az egyik felébe tesszük a tölteléket, elegyengetjük ( a másik felébe nem kell rakni! ).
Majd a hosszanti két oldalt behajtjuk ( kb fél centit), majd feltekerjük a rövidebb oldalról.
Sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan leolajozzuk.
Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

A MedhusaGreat termékeket itt találod  –  KATT IDE – ITT TALÁLOD