Hozzávalók:
25 dkg főtt áttört burgonya
5 dkg Mester család burgonyapehely
3 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
3 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
40 dkg Mester család foszlós kalács liszt
1 cs sütőpor
2 kk só
10 dkg növényi margarin
4,8 dl víz
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadolgozzuk a margarint és a burgonyát, majd a vizet hozzáadjuk és alaposan összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, majd kb. két ujjnyira kinyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, tetejüket vékonyan olajozzuk, majd késsel becsíkozzuk.
180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
![55d98842-4b28-4bb1-adc7-18d878bf8e18](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/55d98842-4b28-4bb1-adc7-18d878bf8e18.jpg)
![a64f94fa-091f-4314-bd7d-4f0168d7ca6c](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/a64f94fa-091f-4314-bd7d-4f0168d7ca6c.jpg)
![ef562dc6-3db5-46d2-9a3b-b39870b94ccd](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/ef562dc6-3db5-46d2-9a3b-b39870b94ccd.jpg)
![f69d0758-39ec-447b-8dca-42028ac27304](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2024/05/f69d0758-39ec-447b-8dca-42028ac27304.jpg)